Publicat el

El Musclo de Galícia de Sampera

Musclo_Galícia

Producte de temporada

El musclo, un producte excepcional al novembre i durant tot l’any.

La qualitat del musclo pot variar segons l’època de l’any en la qual ens trobem, tot i així, des de Sampera realitzem controls de qualitat diàriament per proporcionar el millor musclo durant tot l’any als nostres clients.

La qualitat del musclo s’avalua per la quantitat de carn que posseeix en comparació al seu pes total. El volum òptim de carn que assoleix és d’entre un 22 i un 25%. A Sampera, només treballem amb valors superiors al 18%. Per aquest motiu, si el musclo de Galícia no compleix aquest estàndard en alguna de les èpoques de l’any, el que fem és preservar la qualitat oferint musclos d’altres indrets coincidint amb la seva temporalitat, com en el cas del musclo de roca del Delta de l’Ebre o el musclo Bouchot provinent de la Bretanya francesa. Així, durant tot l’any podràs trobar, en els nostres establiments físics o a través de la botiga online, musclos d’una qualitat excepcional.

Musclo de Roca del Delta de l’Ebre

D’on prové el musclo de Galícia Sampera?
Com bé diu el seu nom, el seu origen es troba en les ries de Galícia, en aigües pures i molt netes, les quals posseeixen unes propietats excel·lents per aquesta espècie. Encara que aquestes aigües ja compleixen unes excel·lents condicions i el musclo podria consumir-se sense cap tractament extra, el que fem des de Sampera és traslladar-lo a una depuradora per eliminar totes les impureses que pugui tenir i així garantir unes condicions de consum ideals. Després de 24 hores, es neteja i es selecciona en mides. A més, durant el procés, es retiren els musclos que puguin haver patit algun dany o aquelles closques buides que puguin quedar.

Com es prepara el musclo de Galícia pel consum?
Quan ja es troba completament net, s’envasa en una atmosfera protectora. Això es fa inserint “gas inert”, totalment innocu que permet allargar la vida d’aquesta espècie sense modificar el seu sabor ni textura. Aquest gas té un alt contingut en oxigen i això enriqueix l’aigua que respira el musclo dins de la seva closca. Finalment, s’envasa en semi buit. Gràcies a aquesta compressió el musclo tanca la closca i això impedeix la sortida de l’aigua del seu interior. Aquest conjunt de particularitats, a més del manteniment de la cadena del fred, fan que el musclo pugui viure en perfectes condicions durant més temps.

En conclusió, aquest sistema d’envasament genera un ambient gasós òptim per a la conservació del producte on l’envàs exerceix de barrera i aïlla, proporcionant les condicions òptimes per a la conservació del producte, que pot allargar-se fins a 8 dies.

Característiques del musclo de Galícia
Un aliment amb carn deliciosa que desprèn aquest característic sabor “a mar”. El seu color pot variar entre la gamma de blancs i vermells, segons l’estació de l’any i el gènere. El seu caràcter nutricional és ric en proteïnes, ferro, calci, vitamina B i vitamina B12, a més té un baix contingut en greix, ideal dins d’una dieta saludable.

Com cuinar-lo?
Els musclos de Galícia tenen molta personalitat en el seu sabor, la seva excel·lent qualitat fa que qualsevol recepta senzilla pugui convertir-se en un plat estrella. Trobaràs infinitat de maneres de cuinar-los molt interessants ja sigui com a ingredient principal o com a acompanyant en un bon arròs, sopa de peix, paella o sarsuela. Aquí et deixem algunes idees:
– Musclos al vapor
– Musclos a la planxa
– Musclos a la marinera
– Musclos en salsa gallega

Et deixem el link per adquirir-los a la nostra botiga online: musclo de Galícia envasat o pots acudir a qualsevol dels nostres punts de venda físics “Ametller Origen” a la província de Barcelona.

Recepta d’#InandOutBarcelona feta amb els ingredients frescos i de temporada de Sampera