Publicat el

Som distribuidors oficials de la Gamba de Palamós

Gamba de Palamós

La Gamba de Palamós és una marca de garantia de qualitat creada per la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament de Palamós. Aquesta marca té l’objectiu d’aconseguir una millora en la qualitat del producte que surt de la llotja i un alt reconeixement de la qualitat del producte dins del mercat.  

Pels majoristes i distribuïdors de peix i marisc, com és el nostre cas, el fet de comptar amb el certificat de venta de la Gamba de Palamós ens permet oferir la millor qualitat als nostres clients. Com l’hem aconseguit? Gràcies a la capacitat de tractar aquest producte amb uns alts nivells de delicadesa i professionalitat, de la llotja fins a casa de cada client.

La gamba de Palamós és un producte gourmet, de proximitat i que encaixa perfectament en una dieta saludable, per això compta amb la garantia de certificació de “Marca de Garantia”.

En comparació a altres gambes vermelles del mercat, destaca la seva conservació intacte de les característiques organolèptiques en el moment de consum. Aquest tret diferencial converteix la Gamba de Palamós en la més desitjada pel consumidor final.

Compliment de la normativa de pesca, manipulació i emmagatzematge en la cadena de valor.

No tothom pot accedir al certificat de la Gamba de Palamós, per poder rebre’l, el distribuïdor ha de complir amb els requeriments del Reglament de la Marca de Garantia.

Tots els operadors que tracten la gamba en la cadena de valor compleixen la normativa de pesca, de manipulació i d’emmagatzematge del producte.

Aquesta gamba es pesca de manera responsable i sostenible en barques certificades, amb les millors estratègies i tècniques. La seva manipulació és mínima i es compleix amb totes les condicions higiènic-sanitàries.

A la llotja de Palamós, passa el control del certificat de la barca, el control de producte, el control de temperatura, el control de temps i el control de qualitat.

Des de Sampera, com a majoristes amb certificat, la manipulem, l’emmagatzemem i la transportem complint amb les condicions higiènic-sanitàries adients i amb la normativa tècnic-sanitària vigent. A més a més, el seu transport es duu a terme en vehicles isotèrmics o frigorífics.

En resum, mantenim la cadena de fred fins a casa del consumidor (T 0º-4ºC +/- 1ºC), garantim la traçabilitat i la manipulem amb la màxima cura i mantenint les condicions higiènic-sanitàries.

L’excel·lència de la Gamba de Palamós ens fa únics.

L’excel·lència del producte és evident, la Gamba de Palamós fa que el consumidor visqui tota una experiència gastronòmica. Gràcies a la seva pesca sostenible, el seu exhaustiu control de qualitat a la Llotja de Palamós i el manteniment de la cadena del fred de la llotja a casa, podem dir que  les condicions organolèptiques es mantenen intactes a l’hora de ser consumida i, per tant, que la seva qualitat és excepcional.

La Gamba de Palamós té un color vermell intens i brillant, només amb la seva imatge ja ens transmet frescor, i el seu aroma de mar intens ens transporta a la costa. Pel que fa el sabor és gustosa, amb sabor a mar, suau i fina. Menjar-la és una alegria pel paladar i xuclar-ne el cap tot un plaer.

Si acudeixes a alguna de les nostres peixateries Sampera dins d’Ametller Origen o contactes amb nosaltres a través de la nostra botiga online, t’aconsellarem de la millor manera de gaudir del gust i dels sucs de la Gamba de Palamós.

Aquí et deixem alguns consells de manteniment a casa i de degustació recomanada de la Gamba de Palamós:

Consells de manteniment:

• Consumir el mateix dia de compra.
• Si no és possible, congelar just en arribar a casa introduint petites quantitats de gambes esteses en bosses hermètiques de congelació. Posar les bosses separades al congelador per aconseguir una congelació ràpida.
• Consumir en els pròxims 15 dies per mantenir la màxima qualitat i característiques, com si fossin fresques.
• Descongelar dins nevera abans de cuinar; esteses i tapades. El temps depèn de la mida (2 a 6 hores).
*Font d’informació: Marca de Garantia de la Gamba de Palamós

Degustació recomanada:

• En una planxa molt calenta, escampar un grapat de sal
• Posar les gambes esteses, i cuinar un minut per cada costat.
• Emplatar i ruixar amb un fil d’oli d’oliva verge extra
• Menjar amb els dits i no oblidar xuclar el cap!
*Font d’informació: Marca de Garantia de la Gamba de Palamós

En definitiva, la Gamba de Palamós encaixa amb qualsevol experiència culinària i àpat de celebració, tant com a ingredient principal o com a valor afegit i diferencial dins d’un bon arròs.

Per adquirir-la pots fer clic a la nostra botiga online, tria la grandària i la quantitat i afegeix-la a la cistella… i A GAUDIR-LA!

Gamba vermella de costa