Publicat el

L’orada, una delícia d’octubre

Dorada Sampera

Orada Sampera procedent de Cedeira (Galícia), pescada en una barca de pesca “de Bajura”.

Producte de temporada

L’orada és un dels peixos blancs més populars. Els matisos de color daurat del seu cap són els que donen lloc al seu nom. Compta amb un sabor i una textura excepcionals i les seves possibilitats culinàries són molt extenses.

D’on procedeix l’Orada de Sampera?

A Sampera, apostem per la qualitat excepcional dels nostres productes, per això, durant tot l’any, treballem amb l’orada semisalvatge que es cria en els aiguamolls a les vores de la riba del Guadalquivir. Prové de Barbate, lloc on els cultius d’aquesta espècie es crien de forma sostenible. A més, aquesta zona de cria a l’aire lliure destaca per ser molt rica en nutrients dels quals s’alimenta l’orada: petits crustacis i cucs que neixen de manera natural dins de la mateixa zona de cria.

Per altra banda, un dels trets que més valoren quan adquirim l’orada salvatge en subhasta, és que hagi estat pescada a través d’aquelles tècniques de pesca artesanals com pot ser en palangre o tresmall.

L’orada: un producte de temporada a l’octubre

Ara a la tardor -sobretot a l’octubre i novembre– l’orada de costa, es troba en el punt òptim d’engreix perquè es prepara per a fresar en la costa. Aquest és el moment ideal de consum.

Des de Sampera, comencem el nostre viatge per la costa amb l’objectiu de trobar la millor orada. Recorrem els ports més importants i aquells especialitzats en pesca artesanal d’orada al nord d’Espanya i arribant fins a Turballe, a la Bretanya francesa. També viatgem a Portugal i adquirim el peix directament dels ports com Nazaree, Setubal o en les famoses Illes “Azores”. I, finalment, recorrem la costa mediterrània, que compta amb exemplars realment saborosos i de qualitat, des de Cadis fins a la costa catalana. Aquests exemplars acostumen a ser més clars que els de l’Atlàntic degut a la diferència de profunditat i el color de les aigües marines.

Cal destacar que habitualment la compra d’orada Sampera es centra en les llotges mediterrànies: des de Vilajoyosa (València) fins a Le Grau du Roi (França). Això que ens permet? Assistir a les subhastes en els propis vaixells de pesca artesanal de les nostres costes i iniciar la comercialització d’aquets producte a partir de les 12 de la nit del mateix dia en Mercabarna. Així, garantim la màxima frescor dels nostres productes.

També pots adquirir el nostre peix i marisc més fresc a través de la botiga online, i independentment de la regió del territori que provingui, tindràs el teu paquet a casa en 24 / 48h.